Accept cookies Our website uses technical and first-party and third-party analytics cookies. If you continue with the navigation, you accept the cookie settings specified by our website. You can review the extended privacy policy and follow the instructions to change the settings later when you click here.

My hut is my castle

For the contest of a new guest house in Val Gardena, the traditional architecture from the area is integrated and re-interpreted in a game with exposed volumes.

The small, protruding volumes communicate with the surroundings, framing the views in a celebration of the unique location in the middle of the impressive landscape.
(Lukas Rungger)
The design is characterized by small protruding volumes with a traditional saddle roof. They emerge from the core building, achieving a high degree of flexibility, serving, for example, as terraces for the 17 guest rooms, offering a 360° view in all directions. On the roof of the building, thrones the Finnish sauna, appearing as almost detached and floating in solitaire with its region-typical roof-form and proportion.
The facade - inspired by the local architecture - reflects the impressive Dolomites-mountain range, with partly mirrored surfaces.

FACTS & FIGURES

  • Phase: preliminary project
  • Typology: Hotel new construction
  • Special: small protruding volumes with traditional saddle roofs